Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
AC Milan AC Milan West Ham United Arsenal Aston Villa Juventus Crystal Palace Everton Newcastle United Stoke City Tottenham Hotspurs Athletic Bilbao Bayer Leverkusen FC Schalke 04 AC Milan

Koeman keert terug naar de tactische kernpositie van Messi

Het Spaanse "Daily Sport" wees er in het laatste rapport op dat Koeman is teruggekeerd naar de strategie van Messi als tactisch centrum. Messi, Pedri, De Jong en Griezmann zitten allemaal in de 4-3-3-tactiek. De volgende speelde een rol, wat de reden is voor de recente verbetering van de prestaties van Barcelona. Messi is getalenteerd, bekwaam en in staat om elke verdediger te passeren, maar om op zijn best te spelen,voetbaltenue kind heeft hij nog steeds een groep teamgenoten om zich heen nodig. Dit geldt zowel in het tijdperk van Rijkaard als Guardiola. Messi heeft een partner nodig die op het veld stilzwijgend begrip kan bereiken en dezelfde voetbaltaal kan spreken. Van Deco, Ronaldinho tot Xavi, Iniesta, Alves, tot Alba en Suarez.

Vandaag de dag hebben Pedri en Messi een duidelijk begrip over de rechtbank. Met Pedri hoeft Messi niet al te veel terug te rijden en De Jong zit tot nu toe dichter bij de strafschopzone, waardoor Messi meer mogelijkheden heeft om te passen. De samenwerking tussen hem en Griezmann verbetert ook. Messi speelt het pseudo nummer 9 en Griezmann speelt aan de linkerkant. De rollen van de twee zijn duidelijker. Onder de 4-3-3-tactiek liet Koeman Messi weer een centrale rol spelen. Aan het begin van het seizoen probeerde Koeman van de kernpositie van Messi af te komen, Barcelona shirt 2020 maar ontdekte dat het teamrecord niet bevredigend was. Nu moet hij de tactiek rond Messi hervatten en het teamrecord is terug. In de laatste 8 rondes van La Liga heeft Barcelona een ongeslagen record behaald van 6 overwinningen en 2 gelijkspel. In het bijzonder was Messi onlangs in uitstekende vorm, met 4 doelpunten en 1 assist in de laatste 3 wedstrijden, en hij leidde het team naar de start.